maandag 27 oktober 2008

Eenwording van Italie

Als metafoor voor de eenwording van Italie inde vorige eeuw, heeft een Duitse fotograaf 150 opera theaters gefotografeerd. Deze waren op een van de eilanden te zien. Vanaf hetzelfde punt steeds gefotografeerd en iets bewerkt door de stoelen standaard te fotoshoppen.
Een beeld van cultuur als instrument voor cultuurpolitiek en om de eenheid in muziek en theater te tonen. Het blijft wel de burgelijke cultuur uiteraard. Wel dus beelden van 150 steden.

Venetie

Een weekend Venetie leverde prachtige plaatjes op. Van vergezichten op de lagune en het Dogenpaleis tot een ochtend fietsen in de regen op het Lido.
Opnieuw weer de waarde leren kennen van goede gidsen op papier. Zoals de capitool reisgidsen.
Deze vind ik ook leuk vanwege de doorkijkjes in de gebouwen, de plattegronden en de korte introducties op de collecties van de musea. Wat wij gemist hebben is de tentonnstelling in de Palazo Grassi (zie: http://www.palazzograssi.it/) met de tentoonstelling Italics met de schokkende barokke body bags (gehakt in marmer).

Zie de site!

Giovanni

Mijn foto
Dit is een foto uit Odense uit een museum. het is een boekenkast op de achtergrond. De zaal is daar gespoten. Een van de leukste zalen in een museum die ikgezien geb.